[カタログ【夏】新着ワイン]
 ソーヴィニヨン・ブランの個性を引き出す技
Crafting a highly individual Sauvignon Blanc

#11478
アタ・ランギ・ソーヴィニヨン・ブラン (テ・ワ) S'19
Ata Rangi Sauvignon Blanc (Te Wa) S'19

希望小売価格 RRP ¥ 3,350 (税別)

2019年ヴィンテージより、マオリ語で「時と場所」を意味する『テ・ワ』に名称変更。果皮浸漬だけでなく、全房発酵、樽発酵を一部取り入れ豊かな風味を引き出す手法は前ラベル『ラランガ』(マオリ語で「織る」)と同じ。果実の旨みを複雑な風味、酸、ほろ苦さが重層的に彩る。

醸造家ヘレン・マスターズのビデオレターも併せてご覧ください。

From the 2019 vintage, the name has been changed to‘Te Wa’, a Maori word for ‘time and place’. Like the previous ‘Raranga’ label (‘woven’ in Maori language), the hand-picked fruit is broken into portions for fermentation, including 100% whole bunch, destemmed fruit in oak barrels, and pressed fruit in oak barrels and small stainless-steel tanks. The result is complex layers of flavour , balanced acid, and excellent palate volume.

[カタログ【夏】お薦めワイン]
 クナワラ産シラーズの辛口赤スパークリング
Dry Red Sparkling Shiraz from Coonawarra

#10838
ドリームタイム・パス・スパークリング・シラーズ・リザーヴ '15
Dreamtime Pass Sparkling Shiraz Reserve '15

希望小売価格 RRP ¥ 3,000 (税別)

日本を代表するパッケージデザイナー故鹿目尚志氏による。到底小さな会社がお願いできるような方ではなかったが、ジョン・オルセンによるルーウィン・アートシリーズ・リースリングの4種のカエルにいたく感心され、ワインラベルで遊んでみようと思われたのかもしれない。今回入荷したドリームタイム・パスのプレミアムにはカンガルーしかないと、鹿目デザイン事務所に了解を得て、鹿目カンガルーを弊社でアレンジしたのがこのラベル。

The Dreamtime Pass Kangaroo Label was designed by the late Takashi Kanome, one of Japan's leading package designers. Normally, as a small company we couldn’t ask him to design for us, but he was impressed by John Olsen’s Leeuwin Art Series Riesling frog labels, so he probably decided to play with our wine labels. This time, for the new Dreamtime Premium Sparkling Shiraz, we asked Kanome Design Office for permission to arrange the Kanome Kangaroo on the new label that we created.


[カタログ【夏】お薦めワイン]
 「ロージーズ・ブロック」より新リリース
New release from the Rosie’s Block

#11587
ノイドルフ・ロージーズ・ブロック・ムーテリー・シャルドネ S'19
Neudorf Rosie's Block Moutere Chardonnay S'19

希望小売価格 RRP ¥ 5,600 (税別)

ロージーズ・ブロックの中でも比較的樹齢が高い最高品質の果実を生む2つのブロックのブドウで造る。樹齢が高まり、しっかりした個性が出てきたことから、従来のムーテリー・シャルドネと区別し初リリース。この2019年をボブ・キャンベルMWは、その年最高のニュージーランド・シャルドネに選んた。
Bob Campbell, The Real Review, NZ
“Top 2019 Chardonnay from NZ” 97 points

Made from two blocks of grapes that produce the highest quality fruits, from older sections in Rosie’s Block. Bob Campbell MW chose this 2019 release as his best New Zealand Chardonnay of the year.
Bob Campbell,The Real Review, NZ,
“Top 2019 Chardonnay from NZ” 97 points


[醸造家インタビュー掲載]
 ユニークな産地、ギムレット・グラヴェルズの恵み
The unique blessings of nature in the Gimblett Gravels

#11366
トリニティ・ヒル・ギムレット・グラヴェルズ・シラー S'18
Trinity Hill Gimblett Gravels Syrah S'18

希望小売価格 RRP ¥ 4,800 (税別)

手摘みシラーは区画・クローン毎に仕込み、浸漬時間をそれぞれ変える。30%の全房発酵がフレッシュなアロマとストラクチャーを、一部の樽に少量加えるヴィオニエの果皮がしなやかな質感を引き出す。ブレンド後、5,000L大樽で8ヶ月熟成。シラーの旨みが率直に表現された1本。

トリニティ・ヒル醸造家インタビューもあわわせてご覧ください。

Syrah grapes are hand-picked and fermented in parcels separated by individual sites and clones. 30% hole bunch fermentation contributes freshness, aromatics and structure. After blending, it is aged in 5,000L barrels for 8 months to slowly mature the inherent beauty, purity and freshness.

[カタログ【夏】お薦めワイン]
 新リリース 単一畑ナパ・カベルネ [限定120本]
New Single Vineyard Napa Cabernet Release

#11613
シャペレ・シュガーローフ・カベルネ・ソーヴィニヨン '18
Chappellet Sugarloaf Cabernet Sauvignon '18

希望小売価格 RRP ¥ 35,000 (税別)

このワインは、カーネロス東に位置する岩が剥き出しとなった火成岩土壌の契約畑にシャペレが栽培協力し、誕生した。畑はサン・パブロ湾から霧と冷風が流れ込む冷涼地にあり、ワインには特徴的な酸ときめ細やかなタンニンがもたらされる。ブルーベリーにスミレ、甘草、スパイス、焙煎コーヒー豆の香りに杉、クローブ、ナツメグの風味が重層的に重なり、非常に洗練されたフィニッシュ。
Wine Advocate 93+points, James Suckling 93 points

シャペレ醸造家インタビューもあわわせてご覧ください。

Grown in thin, rock-laden soils on steep, south-facing slopes that are regularly buffeted by wind and fog off San Pablo Bay , the first vintage of Sugarloaf is an elegant and energetic expression of Cabernet Sauvignon, with silky tannins, savoury notes and lush fruit. Dark, rich and dynamic, luxurious aromas of chocolate-covered blueberry, violets, liquorice and perfumed spice, with notes of roasted coffee, cedar, clove and nutmeg.
Wine Advocate 93+points, James Suckling 93 points