冷涼地におけるエリック・サスマンの新たな試み
Eric Sussman's new cool climate trials

#11460
カウンティ・ライン・ヴィンヤーズ・ピノ・ノワール '18
County Line Vineyards Pinot Noir '18

希望小売価格 RRP ¥ 4,500 (税別)

”ワイングローワー”エリック・サスマンは、カリフォルニア北部冷涼地の有機またはバイオダイナミック栽培の銘醸畑から自然なワインを少量リリースする『ラジオ=コトー』で知られる。彼がそのコンパニオン・ラベルと位置づけるのが『カウンティ・ライン・ヴィンヤーズ』。軽快で、バイザグラスに適するワインをコンセプトに造られ、ソノマ・コースト産のピノ・ノワールは、冷涼な土地らしい鮮やかな酸と上品な果実が特徴。ラズベリーとプラムの果実がピュアに表現され、力みのない素直さが感じ取れる。
‘Wine Grower’ Eric Sussman of Radio-Coteau makes small quantities of classic-styled natural wines from organic vineyards in the cool regions of northern California. County Line Vineyards is a companion label, in which he trials new ideas, in an easy-drinking, wine-by-the-glass style. This Sonoma Coast Pinot Noir shows refined fruit aromas and flavours of cherries, plums and dried cranberries, together with cool, fresh acidity.


クラシック・クナワラの真骨頂、テラロッサの赤
Classic Coonawara Terra Rossa red

#11418
ボーエン・エステート・クナワラ・シラーズ S'18
Bowen Estate Coonawarra Shiraz S'18

希望小売価格 RRP ¥ 4,000 (税別)

「クラシック・クナワラ」の商標を唯一持つボーエン・エステートは、畑の全てがクナワラを有名にしたテラロッサ土壌。芳醇なブドウを注意深く発酵して上質なタンニンを抽出し、アメリカンオークの小樽(1/3新樽)で16ヶ月間熟成。プラム、チョコの風味とオークが溶け込み「フルーツケーキ」のような魅力が詰まる。寒い季節にこそゆっくり味わいたい。
Bowen Estate are owners of the ‘Classic Coonawara’ trademark, celebrating the prime Terra Rossa soil that made Coonawara famous for red wines, and on which all their vineyards are located. The ripe fruit was carefully fermented to extract the finest tannins and aged in American oak casks (1/3 new) for 16 months. Alluring fruit cake juiciness shows in the plum flavours, with chocolate and oak nuances. A great winter warmer.


10年の熟成を経た2つの単一畑リースリング
Two single vineyard Rieslings aged for 10 years

#8015
グロセット・ウオーターヴェイル・スプリングヴェイル・リースリング S'10
Grosset Watervale Springvale Riesling S'10

希望小売価格 RRP ¥ 6,200 (税別)

スプリングヴェイルは、ウォーターヴェイル地区で最も標高が高い(460m)丘陵地上部に位置し、下層の石灰岩質を赤茶色ローム質の表土が覆う柔らかな土壌。フリーラン果汁を自生酵母で発酵し、清澄しない醸造法はポーリシュヒルと同じだが、よりトロピカルなアロマが感じられる。
Springvale is the highest vineyard (460m) in the Watervale region, planted on red loam over limestone for which this ‘soft rock’ site is known. Free-run juice was fermented with neutral yeast to dryness for a very low residual sugar. Lemon and lime aromatics, the palate is finely focused and powerful, with layers of flavour and mouth-watering minerality.

#8014
グロセット・ポーリシュヒル・リースリング S'10
Grosset Polish Hill Riesling S'10

希望小売価格 RRP ¥ 7,800 (税別)
ポーリシュヒルはクレア・ヴァレー北東部標高460mの単一畑で、硬い粘板岩土壌に鍛えられたブドウ樹が小粒で風味の凝縮した果実を実らせる。ライムの花、濡れた石のアロマに強固に引き締まったボディ。驚くほどのクリアな酸と張りつめたミネラルが静謐な余韻に誘う。James Halliday, 96 points
Polish Hill is a single vineyard located at 460m at the base of Mt. Horrocks in the northeast of Clare Valley, a ‘hard rock’ site with shallow shale and a crust of clay marl over slate. The thin soils hamper root development, producing small berry and bunch sizes of complex, richly flavoured fruit. Restrained aromatics of lime and wet stones, powerful and pristine lime flavours with deep, savoury minerality. James Halliday, 96 points.